TRAVEL CRAZY
  • Home
  • Lees mee
    • Camino Portugues
  • In de media
  • Collabs
  • RECEPTEN
    • Appel & Rozijnen Cake
    • Naan Brood
  • Reisvragen
  • Reisarchief
    • WorkAway
    • 2 jaar Vanlife
    • 2 jaar Vanlife Video
    • Bruiloft juni 2016
    • 2015 Frankrijk Spanje >
      • Verslag 1
      • Verslag 2
      • Verslag 3
    • 2014 Nicaragua
    • 2013 Indonesië Molukken
    • 2012 Indonesië Sulawesi
    • 2011 Maleisië Borneo
    • 2010 Indonesië Flores Bali
    • 2009 Cambodja Vietnam
    • 2008 Thailand Maleisië
    • 2007 Brazilië
    • 2006 Thailand
    • 2005 India
    • 2004 Thailand

​

​Appel & Rozijnen cake
(met walnoten)

Bijna suikervrij maar wel heerlijk mild zoet, suikervrij is namelijk niet mogelijk vanwege het fruit wat er in zit.
Er zit geen toegevoegde suiker in zoals geraffineerde suikers. De zoetheid wordt door de appel en rozijnen toegevoegd aan de cake.

​​Ingrediënten voor 1 Omni schaal

  • 200 gr bloem
  • 2 eieren
  • 50 gr roomboter/ margarine boter (kamertemperatuur)
  • 8 gr bakpoeder (half zakje)
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 zoete appels
  • 100 gr/ handje rozijnen
  • 100 gr walnoten (gekraakt)
  • 1 zakje vanillesuiker (voor de zoetekauw)

Benodigdheden:

  • Omnia
  • Siliconenvorm rond
  • Genoeg extra boter om de metalen Omniaschaal eventueel in te vetten wanneer je geen siliconen vorm gebruikt.
​

Aan de slag

  1. Schil de appels en snij deze in hele kleine stukjes, of gebruik een rasp
  2. Hak, sla of crunch alle walnoten twee tot drie keer doormidden.
  3. Doe het bakpoeder, bloem, de kaneel en in een grote kom.
  4. Voeg de kleine appel stukjes, rozijnen en kleine stukjes walnoten toe en meng alles door elkaar.
  5. Kluts de 2 eieren en de voeg de boter welke op kamer temperatuur is toe aan de eieren maak er een mengsel van.
  6. Voeg het boter&ei mengsel bij de andere ingrediënten en roer het met een lepel of spatel tot een beslag. (Voeg eventueel de vanillesuiker toe)
  7. Vet de Omniaschaal in of gebruik de Siliconen Omnia schaal. Vet de siliconeschaal een klein beetje in voor gebruik. (Plaats de Siliconenring natuurlijk in de Omnia)
  8. Voeg het mengsel met een spatel in de Omnia of in de Siliconenring (Rond). Zorg dat er overal even veel zit, echt aandrukken hoeft niet, zo blijft hij lekker luchtig. Doe de deksel erop.
  9. De cake in 50 minuten op laag vuur klaar. Controleer om het kwartier of de cake gaar is, check dit met een cocktail prikker. Als die er bijna droog uitkomt, is de cake klaar.
  10. Haal jouw heerlijke cake uit de Omnia en Eet smakelijk. Wel even af laten koelen.
Picture

Heerlijk met een beetje Griekse Yoghurt/ Yoghurt of Vanille ijs/ of slagroom

Foto
© COPYRIGHT TRAVELCRAZY 2023 AND BEYOND.
​ ALL RIGHTS RESERVED.
  • Home
  • Lees mee
    • Camino Portugues
  • In de media
  • Collabs
  • RECEPTEN
    • Appel & Rozijnen Cake
    • Naan Brood
  • Reisvragen
  • Reisarchief
    • WorkAway
    • 2 jaar Vanlife
    • 2 jaar Vanlife Video
    • Bruiloft juni 2016
    • 2015 Frankrijk Spanje >
      • Verslag 1
      • Verslag 2
      • Verslag 3
    • 2014 Nicaragua
    • 2013 Indonesië Molukken
    • 2012 Indonesië Sulawesi
    • 2011 Maleisië Borneo
    • 2010 Indonesië Flores Bali
    • 2009 Cambodja Vietnam
    • 2008 Thailand Maleisië
    • 2007 Brazilië
    • 2006 Thailand
    • 2005 India
    • 2004 Thailand