Indische taart uit de Omnia oven
EEN HARTIGE TAART ALS AVONDETEN, INDONESISCH GENIETEN.
Net even anders, de smaak van bami/nasi kruiden een vulling van kip en Chinese groente in een knapperig en krokant jasje van bladerdeeg.
|
Ingrediënten voor 1 hartige indische taart voor 2 personen |
Aan de slag:
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
- Bak de kipfilet in de olijfolie, tot het gaar is en voeg dan de ketjap manis toe en bak de kipfilet tot het een bruin krokant korstje krijgt.
- Wanneer je van extra pittig houdt, snijd dan de rode peper in kleine stukjes en bak dit met stap 2 mee.
- Voeg de bami/nasi kruiden toe aan de kip, roerbak dit 2 minuten mee.
- Voeg de Chinese groente toe aan de kip en roerbak dit op hoog vuur 2 tot 3 minuten met de kip.
- Bedek de Omnia siliconen vorm met het bladerdeeg voor hartige taart.
- Giet de kip en de groenten in de bladerdeeg ring.
- Klop de eieren met de melk en giet dit vervolgens over de hartige taart.
- Plaats de deksel op de Omnia oven schaal en zet het gas laag aan, bak de hartige taart in 30 minuten af.
- Controleer tussendoor hoever het bladerdeeg gaar is en pas daar eventueel de afbak tijd op aan.
- De hartige taart is klaar wanneer het bladerdeeg knapperig is en het ei als een omelet er uit ziet.