Travel Crazy
  • Home
  • Vraag maar raak
    • Administratie
    • Budget & Bank
    • Camper tips
    • Hond mee
    • Oja dit ook nog
    • Verzekeringen
  • Camino
    • Ebook Camino Português
    • De etappes
    • Paklijst Camino
  • Collabs
  • Vanfood
    • Appel & Rozijnen Cake (Omnia)
    • Bananenbrood (Omnia)
    • Falafal easy chickpeasy
    • Gezonde Dipsaus
    • Indische taart (Omnia)
    • Naan Brood (Pan)
    • Nacho schotel Vega (Omnia)
    • Tosti (Pan of Cobb)
    • Porridge met Toppings
    • Spaanse Tortilla (Pan)
    • Speltbrood (Omnia)
  • In de media
  • Lees mee
    • Estrela & Piodao (English) >
      • Serra da Estrela
      • Piódão
      • Loop Walk Piodao to Foz d'Egua
    • Oostelijk
    • Afscheid 2021
    • WorkAway
    • 2016-2018 Vanlife
    • 2015 Vanlife 5000km Testrit >
      • Verslag 1
      • Verslag 2
      • Verslag 3
    • 2014 Nicaragua
    • 2013 Indonesië Molukken
    • 2012 Indonesië Sulawesi
    • 2011 Maleisië Borneo

Porridge in een steelpan

NIETS ZO LEKKER, MAKKELIJK EN VEELZIJDIG ALS PORRIDGE. VOOR EEN STEVIG EN WARM ONTBIJT OF LUNCH. 
In een handomdraai op tafel, met gezonde toppings. Ideaal voor of na een stevige workout. Op een koude winterdag of gewoon omdat porridge altijd genieten is. Heerlijk met vers fruit
Afbeelding

Benodigdheden:

  • Steelpan
  • houten lepel
  • 1 kommetje
  • 1 lepel

​​Ingrediënten voor 1 portie/ 1 persoon

  • ​250 mililiter melk / havermelk / sojamelk
  • 50 gr havermout 
  • Pure chocolade minimaal 70%
  • Fruit naar keuze
  • Noten/zaden naar keuze
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

​Aan de slag:

  1. Giet de melk in de steelpan en voeg de havermout toe, laat dit 10 minuten staan zodat de havermout al zacht wordt. Dit scheelt gas in je camper. ​
  2. Snij ondertussen stukje fruit naar keuze in stukjes.
  3. Zet het gas aan op een lage stand en blijf roeren met de houten lepel, tot de porridge een stevige structuur heeft en de melk bijna is opgenomen door de havermout.
  4. Giet de Porridge in een kom.
  5. Leg de stukjes fruit er boven op.
  6. Top het af met noten/zaden naar keuze.
  7. En voor een intense twist, voeg kleine stukjes pure chocolade toe. Gegarandeerd succes!

Voeg kaneel toe als topping, verwarmend en het typische wintergevoel komt boven.
spoel of was de steelpan direct, anders koekt het behoorlijk aan!

Foto
VRAAG MAAR RAAK - CAMINO - COLLAB - LEES MEE - IN DE MEDIA - VANFOOD
© COPYRIGHT TRAVELCRAZY 2023 AND BEYOND.
​ ALL RIGHTS RESERVED.
  • Home
  • Vraag maar raak
    • Administratie
    • Budget & Bank
    • Camper tips
    • Hond mee
    • Oja dit ook nog
    • Verzekeringen
  • Camino
    • Ebook Camino Português
    • De etappes
    • Paklijst Camino
  • Collabs
  • Vanfood
    • Appel & Rozijnen Cake (Omnia)
    • Bananenbrood (Omnia)
    • Falafal easy chickpeasy
    • Gezonde Dipsaus
    • Indische taart (Omnia)
    • Naan Brood (Pan)
    • Nacho schotel Vega (Omnia)
    • Tosti (Pan of Cobb)
    • Porridge met Toppings
    • Spaanse Tortilla (Pan)
    • Speltbrood (Omnia)
  • In de media
  • Lees mee
    • Estrela & Piodao (English) >
      • Serra da Estrela
      • Piódão
      • Loop Walk Piodao to Foz d'Egua
    • Oostelijk
    • Afscheid 2021
    • WorkAway
    • 2016-2018 Vanlife
    • 2015 Vanlife 5000km Testrit >
      • Verslag 1
      • Verslag 2
      • Verslag 3
    • 2014 Nicaragua
    • 2013 Indonesië Molukken
    • 2012 Indonesië Sulawesi
    • 2011 Maleisië Borneo