Speltbrood uit de Omnia oven
MET OREGANO & TIJM
Zonder de lange rijstijd, snel een knapperige en gezond speltbrood op je camping tafel dat kan. Heerlijk als de geur van vers gebakken brood zich door je camper verspreidt! En nog lekkerder met een lik boter en Hollandse hagelslag, appelstroop of kaas.
Aan de slag:
- Doe de Speltbloem, zout en gist in een kom en meng het met een (houten) lepel door elkaar (zo hou je je handen schoon)
- Voeg het water beetje bij beetje al roerend aan het bloem mengsel toe.
- Kneed er een soepel deeg van, het deeg is klaar als het elastisch en licht plakkerig aanvoelt.
- Voeg de oregano en tijm toe aan het deeg en kneed de kruiden door het deeg heen.
- Vet de Omnia siliconen vorm in met 1 eetlepel olijfolie.
- Maak van het deeg een lange rol en leg dit in de Omnia siliconen vorm in de Omnia schaal.
- Maak eventueel een knip in het brood, of snij er lichte sneetjes in, dit hoeft niet per se maar staat wel mooi.
- Sprenkel de andere eetlepel olijfolie over de deegrol.
- Plaats de deksel op de Omnia oven en zet het op laag gas.
- Bak het brood in ongeveer 40 minuten af, kijk tussendoor of het niet te hard gaat. Kort dan de afbak tijd in. Of verleng deze wanneer het deeg nog zacht is en de buitenkant niet knapperig.
- Haal het brood direct uit de Omnia oven, wanneer deze klaar is. Dat kan heel makkelijk door het op de kop tegen een houten broodplank om de kiepen. Laat het brood 10 minuutjes afkoelen, voordat je het aansnijdt.
- Gouden tip: Na afkoelen e/o aansnijden, wikkel het brood in een schone thee doek. Zo blijft je brood langer vers en droogt het niet uit.