TRAVEL CRAZY
  • Home
  • Lees mee
    • Camino Portugues
  • In de media
  • Collabs
  • RECEPTEN
    • Appel & Rozijnen Cake
    • Naan Brood
  • Reisvragen
  • Reisarchief
    • WorkAway
    • 2 jaar Vanlife
    • 2 jaar Vanlife Video
    • Bruiloft juni 2016
    • 2015 Frankrijk Spanje >
      • Verslag 1
      • Verslag 2
      • Verslag 3
    • 2014 Nicaragua
    • 2013 Indonesië Molukken
    • 2012 Indonesië Sulawesi
    • 2011 Maleisië Borneo
    • 2010 Indonesië Flores Bali
    • 2009 Cambodja Vietnam
    • 2008 Thailand Maleisië
    • 2007 Brazilië
    • 2006 Thailand
    • 2005 India
    • 2004 Thailand

​

Naan Brood
(zonder te rijzen en in de pan)

Binnen 20minuten vers Naanbrood op tafel.
​Een recept wat we aanvankelijk van vrienden doorgestuurd kregen en inmiddels hebben aangepast met wat extra kruiden voor onze eigen twist aan deze klassieker.

​​Ingrediënten voor 6 Naanbroodjes

  • 150 gr bloem
  • 8 gr bakpoeder
  • 125 gr Yoghurt
  • Snufje Zout
  • Snufje Peper
  • Snufje Oregano
  • Snufje Basilicum
  • Eetlepel Olijfolie

Benodigdheden:

  • Olijfolie
  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Houten Spatel (om de deeg te mengen)
  • Snijplank (hout)

Opties:

Kleine fijn gesneden olijven toevoegen of vooraf gebakken fijn gesneden uitjes aan de deeg toevoegen.

Aan de slag

1. Voeg alle ingrediënten samen in de Mengkom
​
2. Meng alles met de spatel tot er een deegbol ontstaat.

3. Dit kan aanvankelijk droog lijken maar met deze verhoudingen gaat het precies goed, dus meer olie of yoghurt is niet nodig. Pak de deegbol uit de mengkom en plak de resterende stukje deeg aan de bol.

4. Kneed de hele deegbol nog 1 keer goed op de snijplank en verdeel de grote bol in 5 of 6 balletjes.
Maak 1 bal plat met je handen, niet met een roller, want anders duw je het lucht eruit. Een plat Naanbroodje, is plat ongeveer zo groot als een platte hand. Zorg dat hij niet te dun wordt tijdens het uitduwen.

5. De koekenpan met olie op het vuur verhitten en zodra deze warm is mag de eerste naan er in. Laag vuur is voldoende. Terwijl deze bakt maak je de volgende bol plat. En leg je deze in de pan met olie. Het rauwe deeg kun je even over de bodem van de pan duwen zodat je een mooie goudkleurige buitenkant krijgt. Dit herhaal je voor de andere kant en de rest van de balletjes Naan.

Snij de warme broodjes in en voeg Gouda strooikaas of een heerlijke oude kaas toe. Een beetje chilisaus en je hebt een heerlijke lichte lunch.

Foto
© COPYRIGHT TRAVELCRAZY 2023 AND BEYOND.
​ ALL RIGHTS RESERVED.
  • Home
  • Lees mee
    • Camino Portugues
  • In de media
  • Collabs
  • RECEPTEN
    • Appel & Rozijnen Cake
    • Naan Brood
  • Reisvragen
  • Reisarchief
    • WorkAway
    • 2 jaar Vanlife
    • 2 jaar Vanlife Video
    • Bruiloft juni 2016
    • 2015 Frankrijk Spanje >
      • Verslag 1
      • Verslag 2
      • Verslag 3
    • 2014 Nicaragua
    • 2013 Indonesië Molukken
    • 2012 Indonesië Sulawesi
    • 2011 Maleisië Borneo
    • 2010 Indonesië Flores Bali
    • 2009 Cambodja Vietnam
    • 2008 Thailand Maleisië
    • 2007 Brazilië
    • 2006 Thailand
    • 2005 India
    • 2004 Thailand