Travel Crazy
  • Home
  • Vraag maar raak
    • Administratie
    • Budget & Bank
    • Camper tips
    • Hond mee
    • Oja dit ook nog
    • Verzekeringen
  • Camino
    • Ebook Camino Português
    • De etappes
    • Paklijst Camino
  • Collabs
  • Vanfood
    • Appel & Rozijnen Cake (Omnia)
    • Bananenbrood (Omnia)
    • Falafal easy chickpeasy
    • Gezonde Dipsaus
    • Indische taart (Omnia)
    • Naan Brood (Pan)
    • Nacho schotel Vega (Omnia)
    • Tosti (Pan of Cobb)
    • Porridge met Toppings
    • Spaanse Tortilla (Pan)
    • Speltbrood (Omnia)
  • In de media
  • Lees mee
    • Estrela & Piodao (English) >
      • Serra da Estrela
      • Piódão
      • Loop Walk Piodao to Foz d'Egua
    • Oostelijk
    • Afscheid 2021
    • WorkAway
    • 2016-2018 Vanlife
    • 2015 Vanlife 5000km Testrit >
      • Verslag 1
      • Verslag 2
      • Verslag 3
    • 2014 Nicaragua
    • 2013 Indonesië Molukken
    • 2012 Indonesië Sulawesi
    • 2011 Maleisië Borneo

​

Naan Brood in 20minuten, uit de pan

BINNEN 20 MINUTEN, ZONDER TE RIJZEN.
​Een recept wat we aanvankelijk van vrienden doorgestuurd kregen en inmiddels hebben aangepast met wat extra kruiden voor onze eigen twist aan deze klassieker.
Afbeelding
Afbeelding

Benodigdheden:

  • Olijfolie
  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Houten Spatel (om de deeg te mengen)
  • Snijplank (hout)

​​Ingrediënten voor 6 Naanbroodjes:

  • 150 gr bloem
  • 8 gr bakpoeder
  • 125 gr Yoghurt
  • Snufje Zout
  • Snufje Peper
  • Snufje Oregano
  • Snufje Basilicum
  • Eetlepel Olijfolie
Kleine fijn gesneden olijven toevoegen of vooraf gebakken fijn gesneden uitjes aan de deeg toevoegen.
Afbeelding
Afbeelding

Aan de slag:

1. Voeg alle ingrediënten samen in de Mengkom
2. Meng alles met de spatel tot er een deegbol ontstaat.
3. Dit kan aanvankelijk droog lijken maar met deze verhoudingen gaat het precies goed, dus meer olie of yoghurt is niet nodig. Pak de deegbol uit de mengkom en plak de resterende stukje deeg aan de bol.
4. Kneed de hele deegbol nog 1 keer goed op de snijplank en verdeel de grote bol in 5 of 6 balletjes.
Maak 1 bal plat met je handen, niet met een roller, want anders duw je het lucht eruit. Een plat Naanbroodje, is plat ongeveer zo groot als een platte hand. Zorg dat hij niet te dun wordt tijdens het uitduwen.
5. De koekenpan of bakplaat van jouw Cadac buitenkeuken met olie op het vuur verhitten en zodra deze warm is mag de eerste naan er in. Laag vuur is voldoende. Terwijl deze bakt maak je de volgende bol plat. En leg je deze in de pan met olie. Het rauwe deeg kun je even over de bodem van de pan duwen zodat je een mooie goudkleurige buitenkant krijgt. Dit herhaal je voor de andere kant en de rest van de balletjes Naan.

Snij de warme broodjes in en voeg strooikaas of een heerlijke oude kaas toe. Een beetje chilisaus en je hebt een heerlijke lichte lunch.

Foto
VRAAG MAAR RAAK - CAMINO - COLLAB - LEES MEE - IN DE MEDIA - VANFOOD
© COPYRIGHT TRAVELCRAZY 2023 AND BEYOND.
​ ALL RIGHTS RESERVED.
  • Home
  • Vraag maar raak
    • Administratie
    • Budget & Bank
    • Camper tips
    • Hond mee
    • Oja dit ook nog
    • Verzekeringen
  • Camino
    • Ebook Camino Português
    • De etappes
    • Paklijst Camino
  • Collabs
  • Vanfood
    • Appel & Rozijnen Cake (Omnia)
    • Bananenbrood (Omnia)
    • Falafal easy chickpeasy
    • Gezonde Dipsaus
    • Indische taart (Omnia)
    • Naan Brood (Pan)
    • Nacho schotel Vega (Omnia)
    • Tosti (Pan of Cobb)
    • Porridge met Toppings
    • Spaanse Tortilla (Pan)
    • Speltbrood (Omnia)
  • In de media
  • Lees mee
    • Estrela & Piodao (English) >
      • Serra da Estrela
      • Piódão
      • Loop Walk Piodao to Foz d'Egua
    • Oostelijk
    • Afscheid 2021
    • WorkAway
    • 2016-2018 Vanlife
    • 2015 Vanlife 5000km Testrit >
      • Verslag 1
      • Verslag 2
      • Verslag 3
    • 2014 Nicaragua
    • 2013 Indonesië Molukken
    • 2012 Indonesië Sulawesi
    • 2011 Maleisië Borneo