Naan Brood in 20minuten, uit de pan
BINNEN 20 MINUTEN, ZONDER TE RIJZEN.
Een recept wat we aanvankelijk van vrienden doorgestuurd kregen en inmiddels hebben aangepast met wat extra kruiden voor onze eigen twist aan deze klassieker.
Ingrediënten voor 6 Naanbroodjes:
Kleine fijn gesneden olijven toevoegen of vooraf gebakken fijn gesneden uitjes aan de deeg toevoegen.
|
Aan de slag:1. Voeg alle ingrediënten samen in de Mengkom
2. Meng alles met de spatel tot er een deegbol ontstaat. 3. Dit kan aanvankelijk droog lijken maar met deze verhoudingen gaat het precies goed, dus meer olie of yoghurt is niet nodig. Pak de deegbol uit de mengkom en plak de resterende stukje deeg aan de bol. 4. Kneed de hele deegbol nog 1 keer goed op de snijplank en verdeel de grote bol in 5 of 6 balletjes. Maak 1 bal plat met je handen, niet met een roller, want anders duw je het lucht eruit. Een plat Naanbroodje, is plat ongeveer zo groot als een platte hand. Zorg dat hij niet te dun wordt tijdens het uitduwen. 5. De koekenpan of bakplaat van jouw Cadac buitenkeuken met olie op het vuur verhitten en zodra deze warm is mag de eerste naan er in. Laag vuur is voldoende. Terwijl deze bakt maak je de volgende bol plat. En leg je deze in de pan met olie. Het rauwe deeg kun je even over de bodem van de pan duwen zodat je een mooie goudkleurige buitenkant krijgt. Dit herhaal je voor de andere kant en de rest van de balletjes Naan. |