Travel Crazy
  • Home
  • Vraag maar raak
    • Administratie
    • Budget & Bank
    • Camper tips
    • Hond mee
    • Oja dit ook nog
    • Verzekeringen
  • Camino
    • Ebook Camino Português
    • De etappes
    • Paklijst Camino
  • Collabs
  • Vanfood
    • Appel & Rozijnen Cake (Omnia)
    • Bananenbrood (Omnia)
    • Falafal easy chickpeasy
    • Gezonde Dipsaus
    • Indische taart (Omnia)
    • Naan Brood (Pan)
    • Nacho schotel Vega (Omnia)
    • Tosti (Pan of Cobb)
    • Porridge met Toppings
    • Spaanse Tortilla (Pan)
    • Speltbrood (Omnia)
  • In de media
  • Lees mee
    • Estrela & Piodao (English) >
      • Serra da Estrela
      • Piódão
      • Loop Walk Piodao to Foz d'Egua
    • Oostelijk
    • Afscheid 2021
    • WorkAway
    • 2016-2018 Vanlife
    • 2015 Vanlife 5000km Testrit >
      • Verslag 1
      • Verslag 2
      • Verslag 3
    • 2014 Nicaragua
    • 2013 Indonesië Molukken
    • 2012 Indonesië Sulawesi
    • 2011 Maleisië Borneo

Spaanse Pan Tortilla

EEN HEERLIJKE MAALTIJD GEBASEERD OP HET ALOUDE RECEPT VAN DE BEKENDE SPAANSE TORTILLA
Doe je ogen dicht en je waant je heel even op een Spaans terras. Met de typische smaak van chorizo, lekker met chilisaus. Prima als lunch of diner. Een Spaanse tortilla zelf maken? Is helemaal niet moeilijk, wel erg lekker. En net zo snel klaar als dat je je Spaanse Cerveza hebt ingeschonken.
Afbeelding

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Spatel
  • Kommetje

​​Ingrediënten voor 1 Spaanse Tortilla/ 4portie/ 2 tot 4 personen.

  • ​125 gr aardappels, eventueel al voorgekookt dit scheelt baktijd.
  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • 40 gr chorizo
  • 60 gr spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Zwarte peper
  • Zout

​Aan de slag:

  1. Snijd de chorizo in kleine blokjes.​
  2. Verhit een koekenpan en bak de stukje chorizo zonder boter of olie knapperig aan.
  3. Snipper ondertussen de ui en snij de knoflook fijn.
  4. ​Klop de eieren los in een kommetje.
  5. Snij de aardappels in kleine dunne plakjes, lekker om de schil er om te laten zitten.
  6. Schep de chorizo uit de pan en bewaar dit op een bord met keukenpapier.
  7. Fruit de ui en knoflook in het vet van de chorizo.
  8. Voeg de aardappel schijfjes toe aan de uien en knoflook en bak dit mee tot de schijfjes gaar zijn. 
  9. Voeg nu de chorizo en spinazie toe en schud dit alles om, tot de spinazie is geslonken.
  10. Verspreid alle ingrediënten over de koekenpan en schenk het geklopte ei met de melk er over heen.
  11. Tot slot strooi zwarte peper en zout over de tortilla.
  12. Zet een deksel op de pan en bak de tortilla op laag vuur enkele minuten aan beide zijde.​

Deze tortilla kun je prima warm en koud eten.
Met een verfrissende cerveza of als diner. 
Snij de tortilla in taart punten, voor een feestelijke twist.
Extra spicy, eet de tortilla met chilisaus of voeg een rood pepertje toe bij stap 8.

Foto
VRAAG MAAR RAAK - CAMINO - COLLAB - LEES MEE - IN DE MEDIA - VANFOOD
© COPYRIGHT TRAVELCRAZY 2023 AND BEYOND.
​ ALL RIGHTS RESERVED.
  • Home
  • Vraag maar raak
    • Administratie
    • Budget & Bank
    • Camper tips
    • Hond mee
    • Oja dit ook nog
    • Verzekeringen
  • Camino
    • Ebook Camino Português
    • De etappes
    • Paklijst Camino
  • Collabs
  • Vanfood
    • Appel & Rozijnen Cake (Omnia)
    • Bananenbrood (Omnia)
    • Falafal easy chickpeasy
    • Gezonde Dipsaus
    • Indische taart (Omnia)
    • Naan Brood (Pan)
    • Nacho schotel Vega (Omnia)
    • Tosti (Pan of Cobb)
    • Porridge met Toppings
    • Spaanse Tortilla (Pan)
    • Speltbrood (Omnia)
  • In de media
  • Lees mee
    • Estrela & Piodao (English) >
      • Serra da Estrela
      • Piódão
      • Loop Walk Piodao to Foz d'Egua
    • Oostelijk
    • Afscheid 2021
    • WorkAway
    • 2016-2018 Vanlife
    • 2015 Vanlife 5000km Testrit >
      • Verslag 1
      • Verslag 2
      • Verslag 3
    • 2014 Nicaragua
    • 2013 Indonesië Molukken
    • 2012 Indonesië Sulawesi
    • 2011 Maleisië Borneo